【学人教育】--大连教育信息专业门户

当前位置: 主页 > 教育资讯 > 新闻 >

2012北京海淀一模英语考题答案详解(7)

时间:2015-10-19 10:39来源: 作者: 点击:
2012北京海淀一模英语考题答案详解(7)

    65. By using V.P.N., users can __________。

  A. find their lost phone on the Internet

  B. erase all the data from the phone remotely

  C. check their bank balance now and then

  D. save their browsing from being tracked

 

  答案:D

  细节题。C选项是文章最后提到的一个例子,并非文章重点强调的手机安全问题,所以排除。A选项是Find My iPhone的作用,B选项是Lookout的作用,所以排除。此篇文章为应用文,所以题目难度不高。不过话说回来,考学生这个题材的文章,命题者是也对GFW相当不满么?VPN都来了,翻墙也不远了吧。

  66. The underlined word “that” in Para. 6 refers to the fact that__________。

  A. a V.P.N. app kicks in automatically

  B. the user starts V.P.N. apps manually

  C. the app takes a while to connect

  D. users spend no time thinking about it

  答案:A

  细节题。此题比较容易误选成D选项,因为临近位置有类似信息,但是注意文章中spend approximately zero time与选项spend no time的区别。D选项出现极端表述no,需要特别注意。本段的重要信息在第一句中就直接交代了,即软件的自动启动功能,所以答案为A选项。此题表面上考that的词汇知识,实际上考察的是第六段的段义。

  D

  Why are people interested in eating raw foods orwhole foods? One reason is that eating these types of food reduces the risk ofacid accumulation in your body。

  Raw and whole foods are usually digested moreefficiently than cooked and refined foods. When we cook foods, we destroy thenatural enzymes (酶) that are part of the food in its raw form. These enzymes were intendedby nature to help us digest the food. When we consume food without thesenatural enzymes, our bodies either digest the food improperly or allow too manynutrients to be absorbed into the bloodstream. In both instances, the result isobesity. When too many nutrients are absorbed at once, the body grows fat.Improperly digested food moves slowly through the digestive tract, where itbecomes increasingly acidic. To protect its vital organs from this acidicwaste, the body changes the acid into fat and stores it safely away from theorgans。

  Processed foods contain chemical elements, whichmight confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough toeat; as a result, people often overeat. Processed foods also upset thedigestive cycle. The body will either identify these foods as allergens andthen store them safely away from the organs as fat, or the remains of undigestedfood will become acidic and enter the bloodstream as acid waste, which willstick to the blood vessel walls and block the passage of vital oxygen andnutrients heading for the body’s cells. The body’s metabolism (新陈代谢) becomesinactive, and the result is weight gain and obesity。

  The accumulation of acid in the digestive tractmakes digestion increasingly inefficient. When that happens, even healthy foodscan become acidic and the food allergies will become more common。

  To stop this vicious circle in its tracks, peopleneed to consume food and supplements that will neutralize the acid alreadyaccumulated in body. Eating the right types of raw and whole foods can help.It’s also important to restore your enzyme balance. You need to identify andavoid the foods that cause acid accumulation and consume the foods thatincrease enzyme production. If you truly want to change and help your body healitself, you need to take an active approach。

  67. It can be inferred from Para. 2 that __________。

  A. foods with natural enzymes help people keepfit

  B. we’d better be cautious about raw and wholefoods

  C. it is essential for people to protect theirvital organs

  D. giving up cooked and refined foods is a newlifestyle

  答案:A

  推断题。说明文的题目一定和文章的说明对象有直接关系,所以做题之前了解本文的说明对象有重要意义,即raw and whole foods好、cooked and refined foods不好。而第二段中指出,naturalenzymes是raw food中重要的成分,好处是什么,破坏了以后坏处是什么。所以根据这样的思路,答案为A选项。注意中文注释再次发挥极为重要的作用。

  68. Processed foods are unhealthy because they __________。

  A. destroy body’s cells

  B. may lead to obesity

  C. are difficult to digest

  D. stop body’s metabolism

  答案:B

  细节题。第三段一开始提到问题中的processed food,所以答案可以轻易的定位至第三段。此段一直提到各种负态度描述,所以关注最后一句的the result is weight gain and obesity,可以很容易的选出答案B选项。此段文章内容非常不好理解,但是把握阅读理解的要求,关注文章中的重点信息,题目其实并不难。如何在短时间内发掘文章中的重点信息,不受大量冗余信息干扰再次很重要,这是阅读理解考察的主要方向。

  69. What is the main purpose of this passage?

  A. To warn people of the problem of obesity。

  B. To advocate eating more raw and whole foods。

  C. To inform people of the harm of processedfoods。

  D. To tell the differences between raw andprocessed foods。

  答案:B

  主旨题。只要知道文章的说明对象是raw and whole foods,此题就不难确定答案B选项。processedfoods是用来和raw and whole foods对比以突出后者的,所以排除C选项和D选项。至于A选项的信息在68题已经考过了,再次出题的可能性就不大。

  70. What is likely to be talked about following the last paragraph?

  A. Different causes of acid accumulation。

  B. Correct ways to cook raw foods。

  C. Suitable types of raw and whole foods。

  D. Active approaches to avoid acid。

  答案:C

  推断题。再次强调,说明文的题目一定和文章的说明对象有直接关系,所以对应答案C选项。文章中只提到了raw foods好,没有说具体的烹饪方式,所以排除貌似与说明对象有关的B选项。而且raw foods经过cook以后,不就变成作者反对的cooked foods了么……

7

(责任编辑:admin)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
用户名: 验证码: 点击我更换图片